• Svenska
  • English

rudi

Miekakområdet är sedan länge känt för att ha mycket säker föryngring av dalripa. Även är då den slagit fel i andra delar av landet har vi i Miekak haft god tillgång på fågel. Antagligen beror det på att riporna alltid kan finna insekter och skydd under kläckningen i den omväxlande terrängen. Fjällbjörksskog i de lägre regionerna runt myrar och sjökanter, raviner, grytor och småjåkkar i utmed fjällsidorna och högre upp hittar du hedar, gråvidesnår och blockterräng. Allt omgivet av snöklädda fjälltoppa, så du jagar i en fantastisk fjällnatur.

Varje år genomför vi ripinventeringar. Det har gett oss god kännedom om i vilken typ av terräng och var man kan tänkas hitta riporna under höstjakten.

Har ni egna hundar så kommer de att få belöning för sitt arbete här. Och varför inte boka in er några dagar innan själva premiären. Då kan ni träna in unghundarna och ”inventera” lite eller bara vänja hundarna vid terrängen. Det brukar ge resultat när själva jakten börjar.

Behöver ni hundförare så har våra guider god kännedom av området och duktiga hundar. Kontakta oss för offert.

Jakten är arrangerad på ett sätt där innan premiären så lottas områden ut till respektive jaktlag. Därefter byter jaktlagen områden för varje dag. Därför har alla jaktlag ett eget område att gå varje dag så trängsel existerar inte hos oss och det faktum att ni för möjlighet att jaga på fler av områdets unika marker.

Jakten utgår från campen till fots eller med hjälp av båt efter vattendraget. Helikopter kan beställas för dagsturer där gästen flygs ut på morgonen och hämtas på kvällen alternativt flygs ut för att sedan gå hem.

Ni kan bo i Miekak campen eller på fjället. I campen bor ni bekvämt i stugor med självhushåll. Här finns tillgång till vildmarksbutik, bastu och telefon. På fjället har vi stugor som ligger för sig själv på intressanta områden.