• Svenska
  • English

undersida_heliii

Lägret har 25 stugor varav 21 st som finns i lägret, till varje 4-bädds stuga finns det en båt med motor som kan hyras dagar som ni behöver alternativt boka den samtidigt som beställning av resan. Övriga stugor ligger utspridda i området, en stuga ligger vid Storselet, en vid sjön Njargalis och de två andra vid sjö 830. Stugorna har 6 bäddar och alla våra stugor har komplett köksutrustning med gasol och kamin för värmens skull. I lägret finns även möjlighet att hyra bastu som bokas hos lägervärden.

Ibland kan det vara svårt att hitta rätt i Miekaka´s 20 sjöar och 10 km strömmande vatten, Ni kan därför boka guide som visar er dom fina platser Miekak har att erbjuda. Ni lär också få höra en och annan anekdot. Miekak andas och lever oförglömliga fiskehistorier. Stugvärden kan även bistå med fisketips, han har ofta aktuella rapporter från andra fiskare och kan även förklara hur man hittar till dom olika platserna.

Butiken tillhandahåller ett bassortiment med konserver, bröd, öl, läsk, godis, lite fiskeutrustning och annat bra att ha. Under högsäsong (Juli – September) när vi flyger varje dag finns även färskt bröd, mjölk, fil mm. Om du besöker oss under vintern rekommenderar vi att ni tar med er den mask/ maggot ni behöver eftersom vi har begränsat med leveranser till butiken. Detsamma gäller för bensin till era skotrar, om det ändå blev för lite så får ni köpa så mycket ni behöver för att ta er tillbaka till bilen igen. Har ni tagit med er för mycket köper vi det ni inte behöver. Hör med lägervärden.

Hjälp oss i miljöarbetet. Miekak fyllde 50 år som fiskecamp år 2020 och att lägret och omgivningarna är relativt oförstört är våra gästers förtjänst. I 50 år har sopor sorterats, brännbart, öl/ läskburkar har våra gäster kunnat lämna på anvisad plats i lägret, glas och konservburkar har tagits med vid hemresan, antingen i helikoptern till Tjärnberg eller med skotern till närmaste miljöbod. I 50 år har också våra gäster tagit med det som blev över vid dagens fikapaus, även det som besökaren före hade glömt. Vi hoppas att detta arbete med att bevara Miekak och övriga fjällvärlden i gott skick ska fortsätta till glädje för oss själva och framtida generationer.