• Svenska
  • English

undersida_fjallroding

Flugfisket i Miekak- området är utan tvekan ett av landets bästa. Området är känt även utanför landets gränser som en av de får riktiga vildmarkscamperna som finns kvar. Men trots att Miekak är vida berömt behöver du inte trängas runt vattendragen. Området är som sagt vidsträckt och antalet besökare begränsat.

Sedan några år har vi reserverat de bästa strömmarna enbart för flugfiske och däribland de berömda Pieskeströmmarna där du ges möjlighet att drilla riktigt stor röding och öring. Pieskeströmmarna är utan tvekan en av landets bästa röding och öring strömmar. Flugfisket är krävande i den helt klara strömmen. Ofta ser man fin röding och öring som betar regelmässigt på ytan, och då kan man uppleva ett spännande torrflugefiske med tunna tafsar. Använd flytlina och små flugor, tex knottimitationer eller gul forsslända till detta fiske. Sjunklina fungerar bra vid dagfiske. En streamer som tex Grizzly Matuka kan locka till sig riktigt stora rödingar och öringar.

Givetvis kan du flugfiska i de vatten som är öppen för allt fiske. Du kan t ex ro runt i viken vid Pieskemynningen för att försöka fånga storröding om du känner för att vila benen någon dag eller varför inte åka ned till Sarta och prova den omtalade Piteälvsharren “ som är berömd för sin storlek.