• Svenska
  • English

undersida_jakt

Miekakområdet är sedan länge känt för att ha mycket säker föryngring av dalripa. Även är då den slagit fel i andra delar av landet har vi i Miekak haft god tillgång på fågel. Antagligen beror det på att riporna alltid kan finna insekter och skydd under kläckningen i den omväxlande terrängen. Fjällbjörksskog i de lägre regionerna runt myrar och sjökanter, raviner, grytor och småjåkkar i utmed fjällsidorna och högre upp hittar du hedar, gråvidesnår och blockterräng. Allt omgivet av snöklädda fjälltoppa, så du jagar i en fantastisk fjällnatur.

Varje år genomför vi ripinventeringar. Det har gett oss god kännedom om i vilken typ av terräng och var man kan tänkas hitta riporna under höstjakten.

Har ni egna hundar så kommer de att fä belöning för sitt arbete här. Och varför inte boka in er några dagar innan själva premiären. Då kan ni träna in unghundarna och ”inventera” lite eller bara vänja hundarna vid terrängen. Det brukar ge resultat när själva jakten börjar.

Ni kan bo i Miekak campen eller på fjället. I campen bor ni bekvämt i stugor med självhushåll. Här finns tillgång till vildmarksbutik, bastu och telefon. På fjället har vi stugor som ligger för sig själv på intressanta områden.

Vintertid bor ni bekvämt i varma sköna stugor och kan boka bastu efter varje jaktpass. Man kan skida direkt från campen eller ta skotern en bit bort. Allt väldigt nära.

Kom ihåg att ni bor mitt i fjällvärlden med naturen ibland er. Tillgängligheten är unik och ni kommer kunna koncentrera er på det viktigaste, det vill säga jakten!